Maikake.

image

Bløtekake.
oppskrift sukkerbrød:

image

6 egg
240 g sukker
Piskes veldig lenge til eggedosis.

image

240 g hvetemel
2 ts bakepulver
Siktes ned i bollen.

image

Vendes litt forsiktig i.
Og helles i 26 cm rund form.

image

Stekes midt i ovnen i 200 º i ca. 30 min. Kjenn etter med en pinne om det henger røre på pinnen, da er den ikke ferdig. Eller pass på at den ikke blir brent oppå.

image

Avkjøles på rist.

image

Del kaken i 2 og dynk med litt vann.
Ha bringebærsyltetøy på og pisket krem. Jeg pisket 5 dl kremfløte og syntes det ble akkurat passe.

image

Pynt oppå med bringebær og blåbær, så blir det mai fargene.

image

Ha en fin Mai måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *