1 rund form, 26 cm
5 egg
150 g (1 3/4 dl) sukker
150 g (3 dl ) hvetemel
1 ts bakepulver
Pynt på kaken:
2 pk. Gele
Frisk eller hermetisk frukt
1/4 kremfløte til å pynte runt
Eggekrem:
4 dl melk
2 eggeplommer
2 ss potetmel
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Eggekrem:
Melk, eggeplommer, potetmel, sukker og vaniljesukker blandes i en gryte, piskes godt sammen og settes over svak varme til det når kokepunktet. Avkjøles.
Egg og sukker piskes til eggedosis, mel og bakepulver siktes i, stek et vanlig sukkerbrød.
Avkjøl dette og ta det ut av kakeformen, som vaskes.
Lag gele og avkjøl denne. Sett den runde kakeformen på et rundt fat, hell ca. halvparten av gele’en i formen. Formen lekker, derfor må du sette den på fat.
Når gele’en i formen er stivnet, legges frukten på i pent mønster.
Så helles resten av gele’en i formen.
Del sukkerbrødet i 2 og legg den ene halvparten oppå gele’en før den stivner. Legg eggekremen på, og det andre halve sukkerbrødet legges på.
Settes kaldt 4-5 timer eller natten over. Dyppes i varmt vann og hvelves på fat.