Hjemmebakt brød

image

Det blir to brød.
Ingrediensene som er ukjent får du kjøpt i helsekostbutikker.
2 dl havregryn
2 1/2 dl  sammalt rug, grov
1 dl solsikkefrø
2 dl sammalt spelt, fin
2 dl soyamel
2 dl glutenmel
2 ts Seltin
50 g gjær
Ca. 5 dl vann
4 ss rapsolje kaldpresset
100 g (1 boks) hakkede valnøtter

image

Stekes ved 210º i ca. 30 min. i 2 stk brødformer a’ 1 1/2 liter på nederste rille.

Bland godt alt det tørre i en bolle, bortsett fra valnøtter. Varm vannet til 37º, rør ut gjæren i halvparten av vannet. Tilsett gjærvæsken samt oljen i det tørre og bland godt.
Elt deigen, mens du tilsetter mer vann, til den får passe konsistens. Deigen skal være myk og smidig, men ikke klissete. Eltes for hånd eller maskin i ca 5 min. Tilslutt tilsettes valnøtter. Dekk til deigen og sett den til heving ca. 30 min på et lunt sted. Slå ned deigen på et melet bakebord, del den i to og form den til to brød. Stek som anvist og avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.