Siden jeg har laget Bergens løsebrød i dag, passet det og lage en suppe til middag, så vi kunne ha de rundstykkene ved siden av. Og da har jeg brukt kål som en får svært billig i butikken nå, pluss de andre ingrediensene som også er ferske og fine og lett å få tak i nå på høsten.
Her kommer oppskriften på min middag i dag.
4-6 personer
6 tykke skiver bacon
2 ss smør
1/2 hodekål
4 gullerøtter i tynne skiver
2 løk
4 poteter
1 1/4 l vann
2-3 blokker klar grønnsaksuppe
Litt salt og pepper
Ev. Litt persille
Skjær baconet i biter og stek dem lett i smør i en stor kjele.
Tilsett finsnittet kål, gullerøtter i tynne skiver og løk og la det frese med en stund.
Legg i poteter i terninger og smuldre i suppeblokker. Hell på kokende vann og la det småkoke i ca. 20 min, til alt er mørt. Smak godt til med salt og pepper og klipp gjerne litt persille over. Server suppen rykkende varm sammen med brød el. flatbrød.