Mor Monsen.

Jeg doblet oppskriften og stekte kaken i stor langpanne.
Kan deles opp og fryses ned eller gi bort.

image

150 g smør, romtemperert
150 g sukker
4 egg
Finrevet skall av 1/2 sitron
1 ss presset sitron
160 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
50 g mandler, grovt hakket
50 g korint
50 g perlesukker

image

Forvarm stekeovnen til 175ºC. Dekk innsiden av langpannen med bakepapir. Klipp i hjørnene slik at bakepapiret føyer seg etter formen.

image

Visp smør og sukker til lys, porøs smørkrem. Skill eggene forsiktig. Rør inn sitronskall og sitronsaft, og mel iblandet bakepulver. Stivpisk eggehvitene i helt ren bolle og med helt rene visper,  vend dem inn i røren.

image

Ha røren i formen og glatt den til. Dryss hakkede mandler, korint og perlesukker over. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter.

image

Kaken avkjøles i formen,  over rist.
Skjæres i snipper ved servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *