Jeg doblet oppskriften og stekte kaken i stor langpanne.
Kan deles opp og fryses ned eller gi bort.
150 g smør, romtemperert
150 g sukker
4 egg
Finrevet skall av 1/2 sitron
1 ss presset sitron
160 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
50 g mandler, grovt hakket
50 g korint
50 g perlesukker
Forvarm stekeovnen til 175ºC. Dekk innsiden av langpannen med bakepapir. Klipp i hjørnene slik at bakepapiret føyer seg etter formen.
Visp smør og sukker til lys, porøs smørkrem. Skill eggene forsiktig. Rør inn sitronskall og sitronsaft, og mel iblandet bakepulver. Stivpisk eggehvitene i helt ren bolle og med helt rene visper, vend dem inn i røren.
Ha røren i formen og glatt den til. Dryss hakkede mandler, korint og perlesukker over. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter.
Kaken avkjøles i formen, over rist.
Skjæres i snipper ved servering.