Havresnipper.

Stor langpanne.

image

Oppskrift:
300 g smør
2 ss sirup
2 dl råsukker/farin
2 ss fløte eller melk
4 dl havregryn

Sett stekeovnen på 200º.
Smør langpannen eller dekk den med bakepapir.

image

Ha smør, sirup, sukker og fløte eller melk i en kasserolle. Gi dette et forsiktig oppkok. Rør til blandingen er jevn. Trekk kasserollen fra varmen og bland inn havregryn.
Fordel massen jevnt ut i bunnen av langpannen. La steke midt i ovnen i ca.  20 min.

image

Sett langpannen på en rist og la stå til halvveis avkjølt. Løft den ut av formen og skjær den i ruter som deles i 2.  Avkjøl snippene helt før de evnt. legges i en boks.
Serveringstips:
Serveres sammen med vaniljeis og frukt eller bær. Så har du en dessert.

2 tanker om “Havresnipper.

  1. Har nettopp laget disse, men har noen innsigelser her:

    1. Fire dl havregryn er altfor lite – det blir jo bare en slags suppe, og kan umulig bli spesielt bra ved steking. Jeg tror jeg brukte omtrent dobbel mengde havregryn for at røra skulle få riktig konsistens, tykk og grøtete så man må trykke den ut i formen.

    2. 300g smør må da være altfor mye? Resultatet ble så innsauset i smør at jeg ikke ville spise dem. Det er så mye smør i oppskriften at røra ikke klarer å holde på alt, som gjør at veldig mye smør trekker ned i bunnen av formen og ligger som et tykt, fett hardt lag når kaken er avkjølt. Det er ikke spesielt delikat. Disse smakte bra når de var varme så overskuddssmøret kunne “renne av”, men når det størknet frister det ikke å spise – man får hinne i munnen.

    Potensielt knallgode havresnipper dette, men mengdeforholdet mellom smør og havregryn må være feil her, jeg kan ikke skjønne annet 🙂

  2. Hei Ole! Beklager at jeg er så sein til å svare, det skyldes litt dårlig tid og at jeg ville finne ut av dette først. Jeg mener du har rett, hva som har skjedd her kan jeg bare spekulere i. Det er 2 år siden det ble laget og jeg er ikke sikker på hvor jeg fikk oppskriften fra. Men, en teori jeg har: langpanneformene i ovnene i dag er mye større enn de var før, så med gamle oppskrifter blir mengden litt liten i forma og jeg kan ha doblet oppskriften. Så har det gått litt fort når jeg skrev det inn, slik at smørmengden er det doble og havregryn er mengden på den enkle. Jeg har nå 9/12-2015 laget den igjen for å se, da har jeg tatt 200 g smør og 5 dl havregryn, bare for å prøve. Jeg legger også inn i dag en ny oppskrift på havresnipper, se dagens innlegg. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *