Festkake med marengs/ Verdens beste.

image

Oppskrift:
100 g margarin
90 g (1 dl) sukker
4 eggeplommer
130 g (21/2 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss vann

Marengs:
4 eggehviter
220 g ( 21/2 dl) sukker

50 g hakkede mandler og 3 dl kremfløte

Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn eggeplommene, en om gangen. Rør inn mel, bakepulver og vann.  Fordel røren på bakepapir i en langpanne.

image

Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukker.

image

Fordel massen over røren. Dryss mandler over.

image

Stek kaken til marengsen er gyllen. 175 grader i ca 25 minutter. 
Når kaken er avkjølt,  deles den i 2 tvers over. Legg den ene delen på et fat med opp siden opp og dekk med pisket krem og vaniljekrem som blandes. Legg den andre delen over.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *