Blandaball.

I går hadde vi blandaball til middag.
Det er ikke noe som jeg er vant med å lage og ikke tror jeg det er noen vanlig rett her på østlandet heller.
Men det er jo en måte og variere fiskemiddag på.

image

Her kommer oppskriften jeg brukte.
4-6 personer
1 kg fiskefilet
3/4 kg poteter
2 store løk
Ca. 4 ts salt
3 ss potetmel
1 ss hvetemel
1 dl melk
2 pk bacon
Fiskebuljong til koking

Skjær fileten i biter og legg i food processoren sammen med grovhakket løk og salt.

image

Kjør til en gjevn masse. Ta fiskemassen over i en bolle og dryss over potetmel og hvetemel.

image

Skrell og riv potetene fin.

image

Bland potetene med fisken og spe med melken.

image

Har du en stor food processor , kan alt blandes i den.
Skjær en pakke bacon i biter.  Form boller og legg litt bacon i hver.

image

Legg bollene over i lettsaltet vann eller fiskebuljong og la dem trekke i ca. 45 minutter.  Stek resten av baconet, og server det til ballen sammen med gullerøtter og poteter.  Mange vil også ha smeltet smør over ballen.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *