I dag skal vi ha viltgryte med ris og salat.
Jeg håper denne gryta blir god. Her har jeg kjøpt reinbiff og delt opp og stekt, løk og sopp også.
For å få den gode smaken har jeg knuste einebær og tørket timian i. Litt rømme og kremfløte, samt tyttebærsyltetøy og brunost.
Til dessert har jeg laget hjemmelaget karamellpudding:
Og her kommer oppskriften:
(6 personer)
125 g sukker
2 dl kremfløte
4 dl melk
1 vaniljestang
4 egg
Pynt:
1 1/2 dl kremfløte
Brødform: 1 1/2 l
I stekeovn: 200-125ºC
i vannbad, ca. 2 timer
Ha sukker i formen og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Kok opp fløte og melk sammen med den delte vaniljestangen. Avkjøl blandingen.
Rør forsiktig inn de lett sammenvispede eggene.
Sil blandingen i formen.
Sett langpannen i forvarmet ovn på 200º C og hell på kokende vann til langpannen er 3/4 full.
Sett inn formen og skru ned varmen etter 10 minutter. La puddingen stå til den har stivnet.
Den skal kjennes fast når du trykker på den med en vætet skje.
Avkjøles til neste dag.
Hvelv puddingen på fat med kant.
Pynt med vispet krem eller server den ved siden av.
Så blir det kaffe og julekaker en stund etter middagen.
Jeg har jo som dere har sett her tidligere, bakt en del kaker til jul.
Dette er Mor Monsen.
Så har vi sandkaker, serinakaker etc.
Bordstabels, Kokosmakroner etc.