Oppskriften er til 4 personer, men jeg har laget dobbel porsjon.
Tilberdningstid: Ca. 25 min.
Kan ikke fryses.
3/4 kg syrlige epler
1/2 dl vann
Ev vaniljesukker, sukker etter smak
2 1/2 dl rasp, 2 ss smør
Pynt:
2 1/2 dl fløte 35%
Litt rips eller eplegele
(Jeg hadde eple mos i fryseren fra i høst.)
Men oppskriften er slik:
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i biter. Kok dem i vann med sukker og ev. vaniljesukker, under lokk over svak varme.
Avkjøl eplemosen.
Bland rasp og ca. 1 dl sukker.
Smelt smør i en panne og rist raspen sprø og gyllen. Rør hele tiden slik at raspen ikke brenner fast.
Legg varm rasp og eplemos lagvis i en bolle, med et lag rasp øverst.
Pynt desserten med et lag pisket kremfløte og ripsgele i små klatter.
Servers straks.