Det groveste brødet.

image

Her kommer oppskriften på et grovt og godt, sundt brød som jeg bakte i går.
Jeg hadde små former da ble det tre  brød. Men  2 brød i 2 l former er greit.

image

Oppskrift:
50 g (1 pk) gjær
1 l skummet melk
3 ss olje
2 ts salt
1 l grov sammalt rug
1 1/2 l fin sammalt hvete
1 dl havrekli
1 ss maltekstrakt

I ovnen ved 200 º C i 45-60 minutter
Dette brødet blir ganske tett og tungt, da det er mye grovt i det.

image

Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er lunken,  ca. 37ºC. Hell litt av melken over gjæren og rør den ut. Tilsett resten av melken, oljen, salt og evnt. maltekstrakt.

Rør inn mel og elt deigen til den blir glatt og smidig.

Dekk deigen godt til med plast, sett den på et lunt sted til heving til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Legg brødemnene i smurte former og etterhev dem i ca. 20 min.
Pensle brødene med lunkent vann,  snitt de og stek dem på nederste rille.
Avkjøl brødene på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *