Lapskaus.

image

Her kommer oppskriften på lapskaus.:
Ca. 500 g kjøtt
400 g gullerøtter
75 g sellerirot
150 g kålrot
1 kg poteter
1/2 purre
3/4 l kraft
Salt
Pepper

image

(Jeg har brukt ferdig kjøpte rå lapskaus biter av oksekjøtt.)
Men man kan bruke rester av kokt eller stekt kjøtt og man kan skjære dem i passe biter.
Rens røttene og skjær dem i passe biter.
Kok opp kraften,( jeg koker det råe kjøttet først i kraften) ha i røttene, la røttene koke ca. 1/4 t., til de er nesten møre. Ha i potetene og la det koke videre til alt er mørt, ca.1/4 t. Ha i stekt/ kokt kjøtt og finhakket ourre, og la det småkoke noen min.

image

Vi kan bruke rester av brun saus i lapskausen.  Ha den da i sammen med kjøttet. Smak lapskausen til med salt og pepper. I lapskausen skal alt være kokt så det er godt mørt, men lapskausen skal ikke være grøtete. Rør minst mulig i den mens den koker, men pass på at den ikke svir.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *