Oppskriften kommer her:
( 4 personer)
125 g hvetemel (2 dl)
1/2 ts salt
1 egg
2 1/2 dl melk
1 ss stekefett (eventuelt fra kjøttet)
Arbeidstid: Ca. 20 min.
Steketid: Ca. 25 min.
Hviletid: Ca. 1 time
Ha mel og salt i en bolle. Lag en fordypning i midten. Pisk sammen egget med halvparten av melken og det i fordypningen. Pisk det godt sammen med melet. Ha resten av melken i litt av gangen, under pisking.
La deigen hvile 1 times tid.
Pisk inn stekefettet i deigen. Hell den i et godt smurt ildfast med lave kanter.
Stek Yorkshire-puddingen i 225ºC ca. 25 minutter.
Server med en gang.
Yorkshire-pudding er tradisjonelt tilbehør til Roastbiff i England. Den kan også serveres til lammestek. Den kan erstatte poteter, men serveres som oftest sammen med bakte poteter. Cocktailpølser kan legges i deigen og steke med. Da serveres puddingen som en selvstendig rett til f.eks. lunsj.
Egner seg ikke til frysing.