Eplekake.

Det fins mange oppskrifter på eplekake. Og jeg har lagt inn noen fra før av, men her kommer enda en.

image

Oppskrift:
1 / 4 kg margarin
1 / 4 kg hvetemel
90 g melis

1 pk. Vaniljekrem
4 epler

Jeg har brukt en rund kakeform 24 cm i diameter. Sprayet den med formfett.
Steker kaken i 200 º C i ca. 3/4 time.

image

Det går fint ann å lage eplekake på vinteren også. Hadde noen epler liggende som jeg har glemt å åpne, så de begynte å se litt “sjæbbi” ut.
Tenkte jeg måtte få brukt de før de ble kasteklare, så da ble det denne eple kaken i dag.

image

Smuldre margarin,  melis og mel sammen.  Settes kaldt en stund.
2/3 av deigen i bunnen. Legg eplebåtene oppå og ha på vaniljekremen.
Kjevle resten av deigen til lokk.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *