Indisk nan er myke og gode og kan servers til stekt, krydret mat. Denne varianten er rask og lage, da den inneholder bakepulver. Jeg laget det samtidig som jeg lagde middagen. Nan serveres varm og nystekt.
Oppskrift på nan:
6 stk.
7 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl yogurt
1 stort egg
2 ss olje
Sett ovnen på høyeste varme, 300º, og sett inn en plate. Legg alle tørre ingrediensene i food processoren. Visp sammen de andre ingrediensene og bland dem i. Kjør alt til en glatt og smidig deig.
Del deigen i 6 like deler og kjevle hver del til en dråpeformet leiv, ca. 25 cm lang. Legg den på bakepapir. Ta ut den varme platen og før over papiret med brødene på. Stek brødene i ovnen i 3 1/2 min, eller til det har fått fin farge. Det kan være lurt å sette på grillen et øyeblikk også. Pass på hele tiden.