Brød til sommerens supper og salater.
Da skal du få oppskriften her på et godt brød.
(2 brød)
5 dl vann
50 g gjær
1/2 dl olivenolje
2 ts salt
2 ts sukker
1/2 løk
15 sorte oliven
1 rød paprika
5 dl fint rugmel
Ca. 10 dl hvetemel
Egg til pensling
Finhakk løk og grovhakk oliven og paprika.
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt så inn rugmel og hvetemel og bland til slutt inn grønnsakhakket. Elt deigen glatt og smidig. Dekk den med plast og la den heve i ca. 1 time.
Elt deigen og del den i to. Form to lange brød og legg dem på platen.
La de etterheve under plast i ca. 30 min. Snitt i brødene og pensle dem med sammenvispet egg.
Sett brødene på nederste rille i ovnen ved 250º skru ovnen straks ned til 200º.
Stek brødene i ca. 30 min. Avkjøl brødene på rist. De kan dypfryses.