Nyplanting.

image

Denne plassen i hagen har jeg brukt en god del tid for å få orden på. Luket bort både ugress og planter som har spredd seg uhemmet.

image

Så i går var jeg ute og kjøpte noen nye planter. Bl.a disse her på bilde.

image

Jeg har satt tre stauder av Sedium ‘Herbstfreude’ er ikke sikker på hva det er på norsk. Kanskje ‘Orpin reprise’.

image

Ser ut som blomstringstiden er fra august – oktober. Den har høy herding sone (7), så jeg håper det overlever her på Eidsvoll.  Det er nemlig ikke alt hos meg som overlever vinteren.  Det er kaldt her og ekstra værhardt.
Den blir 50 cm høy og har fine røde blomster.

image

Så har jeg satt 3 Aquilegia ‘Nora Barlow’. På norsk Akelei til venstre,  ved siden av de andre.  Så håper jeg etter noen år at de fyller ut denne plassen når de har fått vokst seg litt til. Denne blomstrer i mai – juni, så da får jeg blomstring på forskjellige tider der. Og den blir 80 cm høy.
Jeg har fremdeles Liljekonvallen oppe i der og håper ikke de tar livet av de nye plantene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *