Da har jeg satt vinterens rabarbra likør. Og her skal dere få oppskriften.
4 deler hakkede rabarbrastilker
3 deler sukker
3 deler vodka
Hell rabarbra, sukker og vodka på en glasskrukke. Rør ingrediensene sammen, sett på lokk og la det hele stå i romtemperatur i ca. 4 uker. Rør av og til i perioden.
Sil fra rabarbrasaften i et dørslag med klede/saftfilter, press med skje for å få ut all væske, gjenta dette til likøren er klar. Ha likøren på flaske med kork og la den stå minst 1 måned før servering.
Rabarbralikør er kanskje ikke dumt? Har en fantastisk, rød rabarbra som jeg har brukt til råsaft, men hvorfor ikke likør? Takk for oppskriften 🙂
Ha en herlig sommer!
Dette høres supert ut!
hvor mye likør blir det pr oppskrift?
Leste feil.. Trodde det sto dl ????
Det er deler og det blir så mye som spriten du bruker. 😉
om æ forstår dette rett så skal det på 1 liter rabarbra,7,5dl sprit og 7,5dl sukker?
Dette skal jeg prøve har vært hos min søster å fått masse rabarbra.
Så bra, lykke til.
Fulgt oppskriften din, å må innrømme jeg hadde mine tvil, men : testet den i dag etter å stått siden juli.. Å helt himmelsk smak !
Dette vil bli vår nye favoritt c”,)
– Ved å tilsette litt rom, tror jeg den oxo kan ha glede av !!
Hei, du koker ikke rabarbraen først?
Hilde
Nei, legger den rå i krokka.
Hei, du koker ikke rabarbraen først?
Kan jeg bruke fryst rabarbra?
Jeg har ikke prøvd det, men kan ikke tro at det gjør noe at de har vært fryst først.