Nå står treet mitt med glassepler der med mange epler.
De er fremdeles litt sure, men de er egentlig best å spise da.
Når de blir modne blir de litt melne.
Jeg har laget Eplegrøt i dag og vil gi dere oppskriften på Eplegrøt her:
1 kg epler
Ca. 1 dl vann
150-200 g farin
1/2 vaniljestang
Arbeidstid: Ca 25 min.
Koketid: Avhenger av eplesorten, 5-15 min.
Skrell eplene, fjern blomst, stilk og kjernehus og skjær dem i båter.
Ha eplebåtene i en gryte sammen med den oppsplittete vaniljestangen, hell ca. 1 dl vann på og kok opp. La eplene koke møre på svak varme under lokk.
Fjern vaniljestangen, tilsett sukker etter smak og rør så det blir en grøt. Hell grøten i en bolle og la den avkjøle seg, men spis den gjerne lunken.
Server melk og/eller fløte til.
Ha en fin eplehøst.