Oppskriften på Skolebollene:
100 g meierismør
4 dl h-melk
50 g gjær (1 pose tørrgjær)
1 dl sukker
1/2 teskje kardemomme
1/2 teskje salt
1 ts bakepulver
Ca. 1 liter hvetemel
Egg til pensling
Stekes ved 225ºC i ca. 10-15 minutter.
Da jeg først laget disse bollene laget jeg dobbel posjon. Da fikk jeg ca. 38 stk.
1. Smelt smøret i en kjele. Hell i melken, da blir den passe lunken. Rør gjæren ut i den fingervarme melken. Bruker du tørrgjær, blandes det rett i melet.
2. Bland sukker, kardemomme, salt, bakepulver og mel i en bolle. Rør i melkeblandingen og elt deigen til den er jevn og glatt.
3. Dryss på litt mel og dekk bollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
4. Dryss et tynt lag mel på bakebordet. Elt deigen godt og del den opp i emner.
Trill ut bollene og lag en fordypning i dem. Legg vaniljekrem i fordypningen.
Etterhev og pensle bollene før steking.
Ferdigstekte Skoleboller smøres med melisglasur og dyppes i kokosmasse. Melisglasur lages ved å blande 2 dl melis og ca. 3 teskjeer vann.