I år lager jeg min egen gløgg.
Gløgg med lakrissmak.
Og her kommer oppskriften:
2 kanelstenger
10 hele nellik
1 bit hel ingefær
1/2 ts hele kardemommefrø
2 hele pomeransskal
1 lakrisrot
1 1/2 dl ukrydret brennevin
1 flaske enkel rødvin
1 1/2 dl rørsukker
Servering:
Rosiner og mandler
Legg krydderierne i et glass med tett lokk, og hell på brennevinet. Sett på lokket, og la det trekke i ca. 4 dager. Snu gjerne glasset innimellom.
Sil av væsken i en kjele. Tilsett litt av vinen og alt sukkeret. Varm forsiktig opp på svak varme til sukkeret er er opoløst. Tilsett resten av vinen, hell over på en flaske og oppbevar kjølig. Server gløggen med rosiner og mandler.
( min gløgg har stått i 2 dager og skal stå i 2 dager til, før krydderet skal siles fra. Første gang jeg lager dette, spennende å prøve noe nytt. )