Nå er det tid for rømmegrøt. Vi har tradisjon her i Norge på å spise Rømmegrøt på sommeren. Det er gjerne festmat, til spesielle anledninger som f.eks. til 17.Mai og Sankthans. Vi har startet Pinsen i dag, lørdag med Rømmegrøt og Laksemiddag.
Så nå tenkte jeg å skrive inn oppskriften på Rømmegrøt her, for det er jo så lett og lage. Og godt smaker det også.
Rømmegrøt til 4-6 porsjoner.
1 liter seterrømme
Ca. 3 1/2 dl hvetemel
1 l melk
1 ts salt
Sukker og kanel til å strø oppå.
Smør fra kokingen
Ha rømmen i en kjele, kok opp under omrøring og la den koke videre i ca.2 min. Rør i halvparten av melet. Rør til grøten skiller seg og smøret kommer fram. Øs av så mye smør som ønskelig og hold smøret varmt fram til servering.
Ha så i resten av melet og tilsett melken litt etter litt mens du rører grøten jevn og helt uten klumper. Kok opp grøten og la den småkoke under omrøring i 5-7 minutter.
Vi hadde hjemmelaget solbærsaft til.