Anny ‘s Wienerbrød.

image

1/2 kg hvetemel
250 g marg.halvparten meierismør
3 ss sukker
3 dl melk
3 egg
1/2 ts kardemomme
100 g gjær

image

Egg og sukker Piskes litt.
50 g av marg.smuldres i melet, resten  skal kjevles i 2 ganger.

image

Gamle håndskrevne oppskrifter,  er det ikke  alltid fullstendig beskrivelse. Så dette var alt som stod. Men, det er jo å blande alle ingrediensene godt i sammen til en smidig og glatt deig. Så heve den til dobbel størrelse. Ta så deigen ut på et melet bord og kjevl den ut, smør på 100 g smør på deigen, rull den i sammen og kjevl den ut på nytt. Smør så 100 g med smør til på leiva og rull den så i sammen igjen. Jobb litt med deigen før du kjevler ut den siste gangen, se bilde. Ta så å skjær ca. 2 cm tykke strimler, da bestemmer du hvor store de skal bli på lengden. Jeg prøvde litt forskjellig,  for å prøve meg litt fram.

image

Tar så strimmelen og snurrer og frir rundt i en ring.

image

Smør tilslutt litt sammenvispet egg på.
Stekes mitt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min.
LYKKE TIL.
De er veldig gode.
Før servering smører du melis på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *