Perlys Rugbrød.

image

Jeg lagde disse brødene runde og stekte de på plate. Det ble 4 små runde brød. Stekes i 200 grader i 30 minutter.

image

Med rugmel fra Sunkost. Har aldri sett det før, posen inneholder 1,25 kg rugmel. Det pleier jo å være 1 kg.
Så jeg tok utgangspunkt i dette melet.
Oppskriften kommer her :
1,25 kg rugmel
50 g (1 pose) tørrgjær
1ss karve
1/2 ss salt
1/2 ss sukker
1 ss sirup
1 ss oregano
1/2 ss hvitsløkspulver
3 ss bakeolje
2 ss epleedikk
1 l fingervarmt vann
Arbeid deigen kraftig.
Hev deigen godt og bak ut og hev på nytt. Pensle med vann før steking.
Spesielt godt sammen med pålegg med kraftig smak som kryddersild, sursild, spekepølse og skarp ost.

image

Brødet er mykt, godt på smak og det fristet til å spise mer. Sa testpanelet mitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *