Hagen min i september.

image

Nå begynner denne Hortensiaen og bli fin. Mange store hvite blomster er det nå.

image

Disse store blomstene er også fine og ta inn og tørke.

image

Mange fine blomster i hagen min i september.

image

image

Hadde en stor blomsterkrokke stående utenfor drivhuset med mandelpotet i. Her er resultatet.
Har ikke prøvd det før, pleier å sette potetene i jorda i bakken og det har jeg gjort i år også oppe på Koppang,  men her hjemme ble det med denne ene krokka. Resultatet ble bra, fine mandelpoteter til 2 middager.

image

I våres kjøpte jeg noen frø som jeg startet med å så og ha i krukker i drivhuset. Har siden satt de ut, ser ut som ugress.

image

Ser nå ut som enkelte har en begynnende  topp med frø.
Quinoa heter de plantene, står at de er svært hardføre, og jeg prøvde å Google de litt. Quinoa er proteinrike frø som stammer fra spinatplanten. Som er et alternativ til ris eller poteter. Har egentlig ikke hørt om de før, men har i gammel tid vært viktig i Andesbefolkningens mat i Andesfjellene. Og fant 8 oppskrifter med quinoa fra matbloggere.
I Aftenposten sto det at de hellige frøene kan redde verden fra sult, som var store ord fra FN organisasjon for mat og landbruk.
Så dette var kanskje viktigere enn jeg forstod, da jeg kjøpte en ny type frøpakke , alltid morsomt å prøve noe nytt. Men,  spørsmålet er om det har vært for kaldt i år og om vinteren kommer for fort, så dette ikke blir noe særlig av for meg i år.

4 tanker om “Hagen min i september.

  1. Mye spennende hos deg. Tror du at du klarer å få frø på quinoaen? Det høres spennende ut, er veldig godt å spise istedenfor ris eller potet, og i salat.
    Hilsen ingeborg fra fruhaldshage

    • Hei igjen Ingeborg! Hyggelig at du stikker innom sidene mine. Du har fin blogg selv :). Ja, jeg er spent på hvor mye Quinoafrø det kan bli på de nå, spørs på hvor lang høsten blir. Ha en ny fin høstuke. Hilsen Perly

  2. Åh.. si ifra til meg hvis det blir noe på de a… Og hvilken farge de får.. Det er jo så godt..Fint til middag, slik som Ingeborg sier, ellers så kan en også lage grøt, eller bruke de til å bake med:) Næringsrikt, godt og lettanvendelig til det meste.. Utrolig spennede!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *