1 brød
750 g hvetemel
1 pk tørrgjær
5 dl vann
2 ss olivenolje
2 ts salt
1 lite glass sorte oliven
1 dl finhakket frisk kruspersille
1/2 dl finhakket frisk basilikum
1/2 dl rosmarin
1 rød chili
Olivenolje til pensling
Flaksalt til dryss
(jeg har masse chili fra drivhuset liggende)
Ha nesten alt hvetemelet i en bakebolle sammen med tørrgjær. Hell over lunkent vann (ca 40 grader), olje og dryss i salt.
Bland til en fin og smidig deig, gjerne i en kjøkkenmaskin. Grovhakk oliven, finhakk urter og chili, bland det i deigen.
La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Ha deigen i en langpanne med bakepapir og etterhev i ca. 40 min.
Lag snitt i brødet i passe store ruter, så det blir lett og bryte i biter når det er sterkt. Bruk en skarp kniv med litt olje på. Pensle med olje og dryss over flaksalt. Stek brødet midt i ovnen ved 220 grader i ca. 20 min.
Avkjøl på rist.