Julevask av soverom og barnerom.

(ideer tatt fra boken ” Vask “, utgitt på Pantagruel forlag)

Det var herlig å få gjøre rent igjen. Hun visste akkurat hvor støvet hadde gjemt seg,  bløtt, grått og selvtilfreds hadde det lagt seg til rette i krokene, hun jaget opp hver eneste støvdott som hadde rullet seg stor og fet og full av hårstrå og trodde at den var trygg, ha,ha! Møllarver, edderkopper og tusenbein, småkryp av alle slag ble veltet rundt av Filifjonkene store kost, og der kom det herlige flommer av varmt vann og såpeskum og skylte alt sammen av gårde, og det var ikke lite som ble helt ut gjennom døren i bøtte etter bøtte. Så gøy det var å leve!
Fra sent i november av Tove Jansen
 

image

SOVEVÆRELSE
Rydd og vask garderobeskapet og kommodeskuffer.
Pass på å kaste eller gi bort det som aldri blir brukes. Kanskje må ullgenseren vaskes, eller lufte noen klær som ikke tåler å vaskes så mye. Tørk ordentlig ut av skuffer og skap så slipper man å få møll og andre smågjester. Heng vekk klær som ikke er aktuelle for sesongen. Putt små poser med lavendel blandt klærne,  det lukter godt.

image

Riv alt av sengen og heng dyner, puter og eventuelt overmadrasser ut til lufting. Har du puter og dyner som kan vaskes,  er det lurt å vaske de minst 1 gang i året. Bank madrasser fri for støv og midd. Støvsug så sengekanten og evnt.  persienner /rullegardiner. Benytt anledningen til å skifte eller vaske gardinene.

image

BARNEVÆRELSE
Sukk – har man barn, er det liksom lagt opp til en plukkende, ryddende tilværelse eller et evinnelig mas om å rydde opp selv. Og man blir gledesdreper og masekjerring. Bokser med lokk til sortering av leker er lurt.

image

Da veit de hvor de forskjellige lekene er, og det blir lett å hive de forskjellige lekene ned i de forskjellige boksene igjen. Og når det kommer til julevasken blir det da enkelt å tørke støv mellom og på boksene. Det blir også lett å bære en eske på loftet eller gi bort til mindre barn, det som en har vokst i fra.

image

Kosebamser, dukkeklær og utkledningsklær kan bli skitne og ekle. Da går det veldig fint ann å putte de i vaskemaskinen og få det reint igjen. Ellers er det også viktig når en har storrengjøring å vaske /tørke av de andre lekene også. Som dukkeservise,  det blir som en smokk som havner i munnen.

5 tanker om “Julevask av soverom og barnerom.

  1. Persienner skal støvsuges og polert ved hjelp av en flanell klut. Aluminium oksiderer når de utsettes for fuktighet, ikke rengjør dem så våt.

    • Unnskyld, hva mener du nå? Jeg har skrevet – event. Støvsuge persienner/ rullegardin. Hvor kommer vann og våt inn?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *