Julevask av stua, gangen og vinduer.

( ideer tatt ut fra boken “Vask “, utgitt på Pantagruel forlag)

image

En gang da jeg kom hjem lå det en trist lapp på kjøkkenbordet: ” elskede i dette rotet vil jeg ikke bli værende “. Kjell-Olof hadde kommet,  gått og satt nå på restaurant til jeg hadde ryddet. Men kjærligheten overvinner som kjent alt, og selv om det tok oss lang tid og mye irritasjon så har jeg for hans skyld forandret personlighet. I dag henger jeg straks opp jakken, tørker av kjøkkenbordet og kan identifisere en hybelkanin. Og når han insisterer på at vi skal “strekke laken” før de stappes inn i lintøyskapet, så stiller jeg opp.
Birgitta Von Otter

image

STUA
Tørk av bilder og speil. Lamper trenger også å tørke støv av og/eller vaskes med vann av og til.
Teppebanking er en fin tradisjon som ser ut til å ha gått ut på dato. Og bære ut teppe i snøen,  er veldig fint. Jeg lar de ligge en stund,  så banker jeg de snur de rundt på en ny rein plass og banker på den siden også. Du får nyrensede tepper i en fei og billig var det. Det blir en perfekt duft i de til det nyvaskete hjemmet.

image

GANGEN
Gangen har en tendens til å bli rotete, da det er mye som havner her. Og da er det kanskje bare å akseptere det og sørge for at det er skap eller skuffer nok. For nøkler, post, et sted å henge vesker, plass til sykkelhjelmer, skøyter, køller og kuler o.s.v.
Det ser ikke så rotete ut om en henger bort klær og sko som ikke er i bruk, som det ikke er sesong for. Oppbevaringsplass for votter, luer og skjærf.

image

VINDUER
Ta ut alt i vinduskarmen og ned med gardiner. Hell varmt vann i to Bøtter og finn frem vindusnalen og 2 kluter. En klut som ikke loer til skylling. Jeg har Ajax i en bøtte til vasking, og edikk i den andre bøtten til skylling. Samtidig med vindusvasken skifter jeg til vintergardinene evnt julegardiner som skal opp.
Før jeg setter på plass blomster og andre ting i vinduskarmen . Rengjør jeg også tingene /lampene eller blomsterkrokker.

image

Nå skal jeg ha en belønning for arbeidet jeg har gjort. Først skal jeg legge meg i badekaret med duftende blomsterbad og levende lys. Så skal jeg bake en fredagskake og den skal du få oppskriften på seinere i dag.
Ha en riktig fin farsdagshelg.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *