Kneippbrød.

image

2 brød i 2 l former:
50 g (1pk) gjær
1 l skummet kulturmelk
3 ss olje
2 ts salt
1 ss sirup
1 1/2 liter grov sammalt hvete
8 dl hvetemel
I ovnen ved 200 grader i 45 -60 minutter

Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er lunken, ca 37 grader.
Hell litt av melken over gjæren og rør den ut. Tilsett resten av melken, olje, salt og sirup.

image

Rør inn mel og elt deigen til den blir glatt og smidig. Dekk deigen godt med plast, sett den lunt og trekkfritt til heving til dobbel størrelse,  ca. 1 time.
Elt deigen lett om, del den i to jevnstore emner som trilles til glatte brød. Legg brødemnene i smurte former og etterhev dem til de fyller formene, ca. 20 minutter.

image

Pensle brødene med lunkent vann, snitt dem og stek dem på nederste ribbe.
Avkjøl brødene på rist.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *