Trettende dag jul.

image

I dag har jeg ryddet ut julen og vasket litt. Helligtrekongers dag.

image

Veit du at dagen i dag i 1412: Jeansen d’Arc, jomfruen fra Orleans, ble født i landsbyen Domremy i Øst-Frankrike.  Hun hadde befridd Orle’ans i 1429, og førte  Karl til Reims, der han ble kronet til keiser 17. Juli 1429. Jeanne d ‘Arc ble seinere tatt til fange av engelskmennene og brent som kjetter i Rouen 30.mai 1431. Hun er fransk nasjonalhelt, symbol og helgen.

image

1832: Tegneren, maleren og billedhuggeren Gustave Dore’ ble født i Frankrike. Han utførte tallrike, ofte humoristiske eller fantastiske bokillustrasjoner. Mest berømt er han for sine illustrasjoner utført i tresnitt til Bibelen.

image

Dagen er tilminne om de tre konger som kom fra Østerland til Betlehem.

image

Dagens visdomsord: sannheten er alltid det sterkeste argument.
(Sofokles)

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *