Festkake med sjokolade.

Oppskriften er til rund kakeform ca. 22 cm i diameter. Men, jeg brukte kakeform 26 cm og doblet oppskriften.

image

100 g smør
1 1/2 dl vann
4 ss kakao
3 dl sukker
1 dl rømme
1 ts natron
1/2 ts salt
2 egg
3 dl hvetemel
Fyll:
3 dl fløte
50 g kokesjokolade
Sjokoladesaus :
100 g kokesjokolade
2 dl fløte
Små kokosboller

image

Kok opp vann, smør og kakao. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker. Visp inn rømme og resten av ingrediensene. Smør kakeformen og hell røren i formen. Sett kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min. sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. La kaken stå litt i formen før den avkjøles helt på rist.

image

Visp fløten til krem. Grovhakk sjokoladen og bland inn. Bre kremen over kaken. Smelt sjokoladen i i fløten og la det småkoke til det tykner. Avkjøl.

image

Hell Sjokoladesausen over kaken og pynt med små kokosboller og evnt. annen pynt som gjør kaken festfin.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *