11. Februar.

Visste du at dagen i dag i 1855: Maleren, tegneren og grafikeren Erik Werenskiold ble født. Hans klare vurdering av det nasjonales betydning i kunsten kommer tydelig til uttrykk i hans illustrasjoner til “Asbjørnsen og Moes folkeeventyr”, i maleriet ” En bondebegravelse”og i illustrasjonene til Snorres kongesgaer.

image

(fotspor i gammel snø)
1929: Pave Pius 11. inngikk en avtale med den italienske regjering som gjorde Vatikanet til en selvstendig stat.
1946: 20 mennesker omkom ved et skipsforlis i Sognefjorden.
1990: Frigjøringslederen Nelson Mandela ble løslatt etter 26 år i fengsel på fangeøya Robben Island i Sør-afrika.

image

Dagen er tilminne om den hellige Euphrosyne. Hun unngikk giftermål med en hedning ved å kle seg i munkeklær og søke tilflukt i et kloster i nærheten av Alexandria. Da abbeden oppdaget at hun var kvinne,  måtte hun tilbringe de siste 30 årene av sitt liv innesperret i en celle.

image

Dagens visdomsord: Lykken er ikke en begivenhet,  men en særegen evne.
(Etienne Rey)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *