15. Februar.

Visste du at dagen i dag i 1564: Den italienske naturforsker og filosof Galileo Galilei ble født. Han skapte grunnlaget for mekanikken,  fant fall-lovene og lovene for kast og pendelbevegelse. Ved den pavelige inkvisisjonsdomstolen i Roma måtte han avverge sin mening om at jorden beveger seg rundt solen.

image

1920: Barnebokforfatteren Anne Cath. Vestby ble født.
1952: De 6. olympiske vinterleker ble åpnet i Oslo.

image

1956: Urho Kekkonen ble valgt til finsk president etter Paasikivi.
1963: Colosseum kino i Oslo ble ødelagt av brann.

image

Dagen er tilminne om den hellige Faustinus og den hellige Jovita, som var brødre. De ble halshogd år 121 i Brescia i Italia fordi de ivret for å utbre kristendommen. Det var keiseren selv som beordret henrettelsene, etter at verken trusler eller tortur rokket ved deres tro.

image

Dagens visdomsord: Et menneske som aldri får nok, har aldri noen ting.
(Spansk ordtak)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.