1. Mars.

image

Jeg driver og lager Sitteunderlag og har oppskriften i boka fra Hobbyklubben om Sitteunderlag av Ann-Heidrun Skår. Når jeg er ferdig med å hekle de skal jeg ta de i vaskemaskinen og tove de. Og kanskje klarer jeg å lage noe mønster på de også. I boka er det mange mønstre som en kan lage. Det er laget på en måte jeg aldri har gjort før,  ull nåles inn med en spesiell nål.

image

Da har vi kommet inn i Mars måned og vi begynner å se at det blir lysere ute igjen. Og det er godt,  mørke tiden er tung for mange. Nå kan vi se frem mot vår, lyset, sola og uteliv.

image

Visste du at dagen i dag i 1700: Den gregorianske kalender ble innført.
1810: Komponisten Frederic Chopin ble født i Polen.

image

1904: Den amerikanske jazzmusiker Glenn Miller ble født. Han var en fremtredende representant for 1930- og 1940- årenes jazzinspirerte dansemusikk. Blant hans mest kjente innspillinger var ” Moonlight Serenade ” og ” In the Mood “.

image

1906: Dampskipet ” Thor ” gikk på grunn ved Lyngholmen utenfor Haugesund under en kraftig storm, og 36 mennesker mistet livet.
1912: Norges revydronning,  Bokken Lasson, åpnet sin egen kabaret “Chat Noir”.
1959: 45- timers arbeidsuke ble innført.

image

I gamle nordiske folkekalender fikk måneden mars navn etter guden Tor (Thord).

Dagen er tilminne om St. Albinus. Den hellige Albinus var av irsk eller engelsk opphav.  Han ble biskop av den franske byen Angers,  og døde ca. 550.

image

Dagens visdomsord: Sorgen greier seg selv. Men for å få det fulle utbytte av gleden, må du ha noen å dele den med.
(Mark Twain)

image

2 tanker om “1. Mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *