2. Mars.

Da snør det litt igjen,  og det er jo ganske vanlig i Mars. I dag er det rundt 0 grader,  men uansett vær føler vi nå at det går mot vår. Dagen har allerede blitt 4 timer og 37 minutter lengre enn ved vintersolverv. Og det merkes godt.

image

Visste du at dagen i dag i 1836: Det ble vedtatt å opprette et nasjonalgalleri for bildene kunst i Norge.  Galleriet ble åpnet for publikum i 1842 i noen værelser på slottet,  mens bygningen for Nasjonalgalleriet i Kristiania først sto ferdig i 1881.

image

1907: Maleren Kai Fjell ble født. Han var en utpreget ekspresjonist, med rikt, oftest symbolsk formspråk og en levende kolorist.

image

1964: Femkronemynter ble satt i omløp og erstattet femkronesedlene.
1971: Statsminister Per Borten leverte inn sin regjerings avskjedssøknad etter “lekkasjesaken”,  der det viste seg at han selv hadde vist et fortrolig EF- dokument til Arne Haugestad i Nei til EF-bevegelsen.

image

Dagen er tilminne om Den hellige Simplicius,  som ble valgt til pave 3. mars 468. Han bygde fire kirker i Roma, og den severdige og arkitektonisk interessante S. Stefano Rotondo. Simplicius døde 10. mars 483.

image

Dagens visdomsord: Hold ansiktet mot solen,så merker du ikke skyggen.
(Helen Keller)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *