Nysnø.

3. Mars. Nå har vi kommet godt igang med Mars måned og nå har vi en fin vinter ute. Akkurat slik jeg kan huske at vinterferiene kunne være før. Med nysnø så fin, til helgen tror jeg det blir årets fineste skihelg. Det er minus 1 grad her,  akkurat passe fint vintervær og skiføre.
Men,  i dag blir det litt snømåking først. Så deilig å kjenne på ordentlig vinter, når det først er vinter. Håper at dette kunne ha vart til Påske,  da skal det bli liv i Fjellet. Med, litt sol da, ser jeg for meg, alle som sitter rundt i bakker og hyttevegger med nesa i sky. Sånn var det når jeg var barn, det er de minnene en sitter igjen med. Da jeg var barn, var min mor og jeg på fjellet hver Påske og gikk på ski og solte oss og kom brune, friske og opplagte hjem til ny hverdag og våren. For det blir aldri vår før Påsken har vært,  men da kommer den for fullt etterpå.

image

Snøen ligger på sprossene på vinduet.

Visste du at dagen i dag i 1847: Den skotsk-amerikanske oppfinner Alexander Graham Bell ble født i Edinburgh. Han oppfant telefonen,  som han tok patent på så tidlig som i 1876.

image

1894: Den elektriske sporveien i Kristiania startet driften.
1901: USA kjøpte Filippinene av Spania for 100 000 dollar.
1931: ” The Star Spangled Banner” ble formelt USAs nasjonalsang.

image

1933: Johan Ludwig Mowinckel fra Venstre ble ny statsminister. Han representerte Bergen på Stortinget. Tidligere hadde han vært stortingspresident, handelsminister og utenriksminister.

image

Dagen er tilminne om St. Kunigunde, som ble kanonisert av pave innocent 3.i år 1200. Hun døde i 1039 og er skytshelgen for barn og gravide kvinner.
Hun blir fremstilt med keiserkrone og kirkemodell, med plogskjær eller som nonne med bok. Den hellige Kunigunde ble i 999 gift med hertug Henrik av Bayern, som ble valgt til tysk konge.
I 1002 ble Kunigunde kronet som tysk dronning etter at Henrik allerede var kronet til konge i Aachen,  og i 1014 ble Henrik kronet som hellig romersk keiser sammen med sin hustru. Legenden forteller at Henrik på sitt dødsleie bekjente at på grunn av hustruens store fromhet var hun forblitt uberørt jomfru gjennom hele ekteskapet.

image

Dagens visdomsord: Den seirer dobbelt som overvinner seg selv når han står som seierherre.
(Syrus)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *