6. Mars.

image

Her på Koppang har det kommet mye bløt nysnø som har lagt seg pent på trærne. Det er fint vinterlandskap ute. Vi var ute å gikk på ski i går også, vi var og gikk på en øy midt ute i Glomma. Da vi har dette småbruket her oppe på Koppang,  har vi også et jordstykke som fulgte med gården ute på denne øya. Om vinteren er det en nabo som kjører opp løype rundt hele øya så det blir fint å gå på ski der. Vi går over isen på Glomma,  et lite stykke på Glomma blir det aldri is, der har han lagt ned paller som det snør på og vi kan gå på ski over. Og vi syntes det er morsomt å ta en tur ut ditt, da går vi også over vårt eget jordstykke.  Det er mange naboer her oppe som har hver sitt jordstykke som vi da går over på ski. Jeg tok noen bilder i går.

image

Visste du at dagen i dag i 1475: Michelangelo ble født i Toscana i Italia. Han var maler,  arkitekt, dikter og billedhugger – en av verdenskunstens mestere. Michelangelos stil anses av mange som grunnleggende for barokken.

image

1872: Forfatteren Johan Bojer ble født i Orkdalsøra. Spesielt hans folkelivsskildringer ble svært populære. Bojer skrev romaner, noveller, skuespill og memoarer.

image

1923: Regjeringen Otto Bahr Halvorsen (H) ble dannet.

image

1953: Forfatteren Jan Kjærstad ble født.  Med sine mange nyskapende romaner er han en av Nordens fremste forfattere. Kjærstad ble tildelt Nordisk Råds litteraturpris 2001.

image

Dagen er tilminne om Gottfred, kardinal i Roma i år 1100.
Sagnet forteller om en svensk dronning som hadde vært utro mot sin husbond og skulle dømmes til døden.  På denne dagen lyktes det henne å rømme etter å ha bestukket en av vokterne. Hun tok seg over grensen til Norge og kom til en bygd som senere fikk navnet Rømskog etter henne.  Hun bodde lenge på Søgårdstrandsetra,  der det er funnet flere gjenstander som skal ha tilhørt den svenske dronningen.

image

Dagens visdomsord: Har du en venn som du tror på, så besøk ham ofte; for det gror kratt og høyt gress på den vei som ikke vandres.
(Håvamål)

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *