Mørkt Landbrød.

2 brød.
Tilberedningstid: 15-20 min.
Heving: Ca. 2 timer.
Steketid: Ca. 40 min.
Ovnstemperatur: Ca. 200 grader, nederste rille i ovnen.
Kan fryses.

image

25 g gjær
1/2 liter vann
3 ts salt
3 ss olje
180 g rugmel ( 3 dl )
250 g fin sammalt hvete ( 4 dl )
Ca. 400 g hvetemel (6-7 dl)

image

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje, rugmel og fin sammalt hvete. Arbeid deigen smidig og tilsett hvetemel til deigen har en passe fast konsistens. La den stå tildekket på et lunt sted til heving i ca. 1 1/2 time.

image

Ta deigen ut på melet underlag og del den i to. Form emnene til to avlange brød og sett dem på plate til etterheving i ca. 30 min. Pensle med vann, prikk godt godt med en gaffel eller skjær snitt  med en skarp kniv. Og stek i ca. 40 min på 200 grader. Legg brødene til avkjøling på en rist.  Ønsker du myk skorpe kan du legge et klede over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *