7. Mai.

Da har endelig våren kommet hit og vi kan nyte å være ute i det fine vårværet.

image

Den siste snøen er i ferd med å forsvinne høyt oppe i Hurdal også. Hvor vi har vært i dag og felt noen trær. Det ble grillparty og mye kos også.

image

Visste du at dagen i dag i 1648: Fredrik 3. Ble konge av Danmark -Norge
1833: Den tyske Komponisten Johannes Brahms ble født i Hamburg. Han var den ledende komponist i den såkalte klassiske tradisjon.
1840: Den russiske komponist Peter Tsaikovskij ble født. Han ble feiret som sin samtids største komponist og var den russiske ballettradisjonens grunnlegger. Hans musikk bygget i hovedsak på Europas romantiske musikktradisjon.

image

1919: Trådløs telegraf-forbindelse ble opprettet mellom Norge og USA.
1929: Norsk Sjøfartsmuseet på Bygdøy ble åpnet i nærvær av Kong Haakon.
1931: Regjeringen Mowinckel gikk av.

image

Dagen er tilminne om en vakker romersk pike, den hellige Flavia Domitilla, som ble forvist fra Roma da hun nektet å gifte seg med en hedning. Hun led martyrdøden.

image

Under vårånna, som gikk for fullt i mesteparten av landet,  var det skikk å stikke en kniv i jorda før pløyingen begynte. Dette ble gjort for å verne grøden mot de underjordiske.

image

To merker i naturen var vanlige over alt. Før man begynte å så, skulle man helst ha sett såerla eller sågauken. På denne datoen skulle også låvesvalen ha ankommet. Men i gammel tid trodde man slett ikke at fuglen kom fra varmere strøk. Da var man overbevist om at låvesvalen overvintret i dvale på bunnen av en innsjø.

image

Dagens visdomsord: Når man mangler mot, oppnår man aldri noe av betydning. ( Dronning Kristina av Sverige)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *