Sjokoladekake med mandler.

Denne kaken er nesten som konfekt. Rund kakeform ca 24cm i diameter.
Beklager, jeg glemte å ta bilde av den ferdigpyntete kaken. Men, det er jo bare 150 g kokesjokolade som er smeltet oppå og så kan man jo pynte med kakepynt etter smak.

image

250 g smør eller margarin
250 g (3 dl) sukker
4 egg
200 g mørk kokesjokolade
200 g mandler
60 g hvetemel (1 dl)
1 ts bakepulver 

Rør smør og sukker hvitt. Rør eggene i ett av gangen. Smelt sjokoladen,  la den avkjøles litt og rør den i deigen. Mal mandlene fint. Vend forsiktig i mandler, mel og bakepulver.
Ha deigen i en godt smurt form ca. 24 cm i diameter.
Stek kaken ved 175 grader 50-69 minutter. La kaken bli kald. Smelt 150 g kokesjokolade og glaser kaken .

image

Pynt med kakepynt etter smak. Pisket krem og Bærmos av bringebær smaker godt til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *