13. Mai.

Begynnelsen av Pinsen har startet med å jobbe i hagen, med en så stor hage som jeg har laget meg så blir vi ikke arbeidsledig på våren, sommeren eller høsten. Det er bare å stå på hver en anledning, eller så blir det ikke seende bra ut.

image

Har noen bjørnebær busker som jeg ønsket å flytte til en annen plass i hagen, da måtte jeg klippe de ned først eller så ble det vanskelig å flytte de. De stikker veldig og vokste så veldig at det passet ikke å ha de på denne plassen lenger. Så vi har laget en ny plass til de.

image

Visste du at dagen i dag i 1265: Den italienske dikter Dante ble født i Firenze. Han regnes som skaperen av det moderne italienske skrift -og riksspråket.
1882: Den franske maleren Georges Braque ble født, en av kybismens grunnleggere.

image

1930: Fridtjof Nansen døde 69 år gammel i sitt hjem Polhøgda på Lysaker. Hans internasjonale engasjement og ry ble av stor verdi for Norge.
1949: Hamar feiret sitt 900-årsjubileum.
1981: Pave Johannes Paul 2. ble skutt og alvorlig såret på Petersplassen.
1995: Rolf Løvlands ” Nocturne ” vant finalen i Melodi Grand Prix i Dublin.

image

Dagen er tilminne om Servatius. Den hellige Servatius ble født på begynnelsen av 300-tallet i Armenia.

image

Fra gammelt av het det at å reise på 13. Mai ” var å utfordre skjebnen på det mest lettsindige”. Like uheldig ville det være å bli døpt, konfirmert eller gift på denne datoen. Falt dagen på en lørdag, måtte du ikke skifte jobb, men du kunne derimot godt fortelle om dine drømmer natten til i dag til familien.  Det du drømte, kom til å slå til.

image

Dagens visdomsord: Vi glemmer lett våre feil når det bare er vi som vet om dem.
( La Rochefoucauld)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *