Det blir fest på en hverdag med denne gryten.
Jeg fant denne pakken med lammekoteletter på coopen. Og hadde lyst til å lage noe gått av den.
Så her kommer oppskriften :
Ca. 1 kg lammekoteletter
4 fedd hvitløk
1 ts tørket timian
8 ss olje
Salt,pepper
Ca. 5 dl buljong
3 gullerøtter
1 løk
300 g sølvløk
1 laurbærblad
1/2 sitron
50 g smør
Rens,hakk eller knus hvitløken og bland i en bolle med timian og olje.
Smør blandingen på kotelettene og la bollen stå i kjøleskapet tildekket i ca. 1 time.
Rens og hakk den vanlige løken. Skrell og skjær gullerøtter i små biter. Smelt smør i en jerngryte og ha løk, gulerøtter, timian og 1 knust laurbærblad i og la det surre et par minutter.
Tilsett sitronsaft,salt og pepper og hell på buljong.
Ha i sølvløk.
Ta opp kjøttet og stek det på begge sider i en stekepanne.
Så legger du lammekotelettene over i jerngryta og la alt koke i 30-35 min.
Har du lyst på litt tykkere saus på, kan du ha litt maisennamel rørt ut i vann i.
Kan serveres med poteter eller ris, loff og /eller salat til.
Kjempegodt var det!