Ingers krydderbrød. 

3 brød i tolitersformer eller 4 brød i enliters former.

Oppskriften fant jeg i Hjemmet uke 33/15.

2 kg sammalt fin hvete, 1 liter kruskakli, 1 ts salt, 50 g fersk gjær, 1 ts malt kardemomme, 1 ts malt ingefær, 1/2 ts malt nellik, 1 ss sukker, 1/2 pakke rosiner, 2,3 l vann. 

Bland alt det tørre., løs gjæren opp i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen skal være løs. Forhev i en time, slå deigen ned igjen og etterhev ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles / spas opp i smurte former. Kan etterheves, men ikke lenger enn til at den har gått opp kant i kant med formen ( ellers får du lett hulskorpe). Settes inn i varm ovn. Stekes på 220 grader ( 200 grader på varmluft) i underkant av en time.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *