1. August. 

Da vi kom tilbake til hytta i Koppang, hadde det kommet veldig mye sukkererter ute her. Dette er en sukkerert blomst. Jeg plukker de inn og det jeg ikke bruker med en gang, forveller jeg og fryser ned.

Sveits ‘ nasjonaldag. 

1914: Tyskland erklærte Russland krig, og dermed var den første verdenskrig i gang. Den norske regjeringen vedtok at Norge skulle forholdet seg nøytralt til krigen.

1926: Minnehallen for sjøfolk som omkom under første verdenskrig ble innviet i Stavern. 

1928: Morris startet produksjonen av sin nye Morris Mini i Storbritannia. 

1936: Hitler åpnet de 11. Olympiske sommerleker i Berlin. Det var diskusjon på forhånd om å boikotte lekene, men det viste seg at flere nasjoner deltok enn noen gang før. 

1961: Norge søkte om medlemskap i EEC. 

1990: Bosnia – Hercegovina erklærte seg som en selvstendig, demokratisk stat.

Dagen er tilminne om Peters fengselsopphold før martyriet. Apostlenes gjerninger forteller om Peter som ble kastet i fengsel i Jerusalem. Han ble satt fri av en engel som fikk lenkene til å falle av ham. Da keiser Arkadios hustru Eudoxia var på pilgrimsreise til Jerusalem,  tok hun med seg lenkene til Roma, der de etter sagnet oppbevares som relikvier i Peterskirken. 

Dagens visdomsord: Mange er så redde for at de skal kaste bort sitt liv på feilgrep, at de heller lar det smuldre bort, bit for bit. 

( John Howe) 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *