9. August. 


Amerikanske blåbær. Nå har jeg kommet hjem etter 5 uker oppe i Østerdalen og her var det som forventet og enda litt værre. Når jeg reiser avgårde slik, kunne jeg vel ikke forvente noe annet. Må innrømme at en del av bærene mine har gått tapt i år, men det var også mye her å plukke. Så nå har jeg mer enn nok arbeidet med å plukke bær og ta vare på de. Største jobben er egentlig å rense.

Internasjonal dag for verdens urbefolkning.

Visste du at dagen i dag i 1902: Edward 7. ble kronet i Westminster Abbey i London.

1928: Kronprins Olav vant OL-gull i seiling i seksmeter klassen.

Stikkelsbær.

1944: Et av Hjemmefrontens store kupp; “Nr. 24” Gunnar Sønsteby og “Oslo-gjengen”  stjal 75 000 rasjoneringskort fra NS-myndighetene.

1945: USA slapp atombomben over Nagasaki.

1945: Øst-finnmark fikk direkte telefonforbindelse med Oslo.

1974: Gerald Ford etterfulgt av Nixon som president, som han benådet i Watergatesaken.

Dagen er tilminne om den hellige Romanus Hostiarius, som skal ha vært en av soldatene som holdt vakt over Laurentius i fengselet i Roma. (Laurentius – se 10. August).  Da Laurentius ble torturert og Romanus i et syn så en hvit skikkelse som tørket blodet av martyrenes sår, lot han seg døpe av Laurentius i fengselet. Deretter gikk han ut og forkynte Guds ord. Han ble arrestert og torturert, og led martyrdøden ved halshogging 9. august 258, dagen før Laurentius. Han ble gravlagt på kirkegården på veien til Tivoli.

Bringebærgrøt.

Dagens visdomsord: En mann har det aldri så travelt at han ikke kan snakke om hvor travelt han har det.

( Ordspråk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *