Kakedeigen:
4 hele egg
180 g (2dl) sukker
50 g (1 dl) hvetemel
75 g (1 dl) potetmel
1 ts bakepulver
3 eggeplommer
3 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl fløtemelk
2 ts potetmel
Glasur:
125 g kokesjokolade
1 ss smeltet smør
Egg og sukker piskes til tykk eggedosis, mel og pakepulver siktes i, og deigen røres fort sammen. Fylles i godt smurt og strødd, rund kakeform og stekes 30 minutter i ovn på 100 – 200 grader.
Kaken avkjøles på rist og deles i tre lag. Mellom hvert lag fylles med vaniljekrem: Egg og sukker piskes sammen i en liten kasserolle, tilsett mel og vaniljesukker og spe med fløten til jevn krem som får et raskt oppkok og avkjøles helt.
Tilslutt glasseres kaken med sjokoladeglasur: Brekk sjokoladen i små biter og smelt dem i en bolle over damp sammen med smøret. Smøret gjør sjokoladeglasuren ekstra fin og blank. Straks sjokoladen er smeltet, smøres den over kaken.