25. August. 

Viste du at dagen i dag i 1699: Fredrik 4. ble konge over Danmark-Norge. Han var streng, arbeidsom og konstant mistenksom mot adelen. 

1918: Den amerikanske komponist, pianist og dirigent Leonard Bernstein, ble født. Han har skrevet symfonier, billetter, operetter, operaer og kammermusikk. Hans mest kjente verk er operetten ” West Side Story “.


1941: NSB ‘s hovedstyre vedtok forbud mot å drive hasardspill i tog etter at det ble oppdaget at passasjerer spilte kort om penger. 

1944: Allierte styrker befridde Paris.

1960: De 17. Olympiske sommerleker startet i Roma. 

2001: Kronprins Haakon og Mette Marit Tjessem Høyby ble viet i Oslo domkirke. 


Dagen er tilminne om den hellige Ludvig 9. Av Frankrike  (1244-1270), som døde under et korstog til Det hellige land i 1270. Mens han levde ble han kalt ” ukronet keiser av Vesten”, og han gjorde Frankrike til den mektigste staten i hele Europa. Ludvig ble regnet som en av tidenes store personligheter, og bar alltid fransiskanerdrakt  under kappen.


Dagsrytmen på gårdene endret seg fra denne datoen i gamle dager. Nå ble det tent lys om kveldene igjen, det var slutt på nonsmåltidet, og bare de som var helt utslitt, fikk hvile middag. Det gjaldt å utnytte dagen.


Dagens visdomsord: Ingen kan få deg til å føle deg mindreverdig uten ditt eget samtykke. 

( Eleanor Roosevelt)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *