27. August. 

Hvis noen har lagt merke til at mine blogginnlegg har kommet litt i rykk og napp i det siste. Så  kan jeg fortelle at på Eidsvoll hadde vi først 2 døgn hvor de klarte å grave over fibernettkabelen og det tok tid å få reparert det igjen. Så var vi heldige å ha nett noen få dager. Til de klarte å grave over igjen ( er det mulig? sier nå jeg) så var vi uten nett igjen da i et par døgn igjen da. Så derfor har det blitt vanskelig å sende blogg innlegg av og til. Men, nå får vi tro de har roa seg ned,  og sjekker litt før de graver.


1883: Vulkanen Krakatau i Sundastredet fikk et voldsomt utbrudd.  Halve øya ble sprengt bort og 36 000 mennesker omkom i den etterfølgende flodbølgen.

1939: Det første fly drevet av en jetmotor lettet. Det var en He 178 fra den tyske flyfabrikken Heinkel, og det kom opp i en hastighet på 750 km i timen. 
1963: John Lyng fra Høyre ble utnevnt til ny statsminister og Norge fikk sin første borgerlige regjering på 28 år. Men regjeringen kom til å sitte bare 23 dager. 


1969: De første distrikthøyskolene i Norge ble åpnet for prøvedrift.

1975: Den tidligere keiseren i Etiopia, Haile Selassie, døde , 83 år gammel. 


Augustinusmesse.

Dagen er tilminne om kirkefaderen Augustin. Han ble født i Nord-Afrika, og førte et lettsindig liv i sin  ungdom. Takket være sin mor Monikas utrettelige bønner ble han påvirket av den hellige Ambrosius i Milano, og han lot seg døpe i år 387. Han reiste så tilbake til Nord-Afrika og ble biskop i Hippo. August har alltid blitt betegnet som den største latinske kirkelærer, og hans skrifter fikk stor betydning. 


Dagens visdomsord: Når  livet gir deg tusen grunner til å gråte, må du vise at du har tusen og én grunn til å smile.

( Benilde Costa Rodrigues)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *