28.August.

I helgen har det vært “stolpeslipp” her på Koppang og vi var og fikk det siste kartet for i år på hvor de siste 16 stolpene står. Og ivrig som vi er på dette, var vi ute og tok de stolpene i helgen. Så nå har vi tatt alle 61 stolpene som de har hatt her på Koppang i sommer. Det er Stor-Elvdal skiklubb som har arrangert stolpejakten på Koppang  og jeg synes dette er et så fint tiltak at jeg har gitt min grasrotandel til de. Vi har hatt mye moro og trim/frisk luft med dette i sommer.  Vi har også funnet mange nye turideer i området, som vi ikke viste om.

Viste du at dagen i dag i 1749: Tysklands største dikter gjennom  alle tider, Johann Wolfgang  von Goethe, ble født i Frankfurt.  Han var banebrytende både som lyriker, dramatiker og episk dikter, ja til og med innen vitenskap. Goethe ble sett på som sin tids lærdeste menneske, og han er i ettertid blitt stående som selve symbolet på det europeiske kulturideal. 

1922: Verdens første radioreklame ble kringkastet i New York da det ble reklamert for leiligheter.

1947: Flybåten ” Kvitbjørn” styrtet ved Lødingen og 34 mennesker omkom. Det var den største flyulykken hittil i Norge. 

1963: I Washington holdt Martin Luther King jr. sin berømte tale ” I have a dream…”.

Dagen er tilminne om Rufus. Han var biskop av Avignon og Paulus’ medhjelper. Sammen med apostelen reiste han til Spania, og dro senere over Pyreneene og hjalp til med grunnleggelsen av kirken i Narbonne.  Han døde i 90.

Dagensvisdomsord: Å vite at en er uvitende om fakta, er et viktig skritt frem til kunnskap. 

( Disraeli)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *