30. August. 

Nå om dagen må jeg passe på, når det er fint vær, å gå ut å luke ugress. For hos meg har det hopet seg opp, da jeg var borte i 5  uker i sommer . Nå har jeg fått kjøpt meg litt bark, så etter luking legger jeg bark på. Så håper jeg det blir en stund til neste gang jeg får en så voldsom luking som jeg har nå.

Viste du at dagen i dag i 1879: Maleren Nikolai Astrup ble født i Bremanger. Han var elev av Christian Krohg og Harriet Backer. Hele Astrups produksjon er preget av naturen på hjemstedet i Jølster, og han regnes som en av våre betydeligste malere.

1932: Nazisten Herman Göring ble valgt til president i den tyske riksdagen. 

1948: Kronprins Olav og statsminister Einar Gerhardsen kom til Bergen for å åpne det nye universitetet. 

1999: En folkeavstemning på Øst-Timor ga et stort flertall for uavhengighet fra Indonesia.  Dermed brøt terroren løs fra mindretallet og den indonesiske militsen. 

Dagen er tilminne om de hellige Felix og Adauctus. Legenden fra 600-tallet forteller at den hellige Felix var prest i Roma inntil han ble tatt til fange under keiser Maximians og Duokletians kristenforfølgelser. Adauctus betyr ” Han som kom til “.


Dagens visdomsord: Du blir ikke virkelig sterk før du ser en morsom side ved det som skjer. 

( Ken Kesey)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *